Kuntoarvio on helppo tapa kartoittaa mahdolliset korjaustarpeet

KIAT-Paula Kivimäki -Kiinteistasiantuntijat-019690 Paula Kivimäki aloitti Kiinteistöasiantuntjoiden kuntoarviotiimissä

Kiinteistön kuntoarvio – mikä, miksi ja milloin? 

Kuntoarvio on kiinteistön omistajalle suunnattu työkalu, jonka avulla voidaan ennakoida kiinteistöön muodostuvia korjaustarpeita sekä niistä muodostuvia kustannuksia.

Miksi kuntoarviota tarvitaan? 

Kuntoarviolla määritetään kiinteistön nykyinen kunto. 

Milloin kuntoarviota tarvitaan?

 Kiinteistön kuntoarvioraportissa esitetään ehdotus kunnossapitosuunnitelmasta kymmenen vuoden ajanjaksolle (taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelma eli PTS).

Kuntoarvio on ammatilaisen tekemä selvitys 

Liike-, palvelu- ja asuinrakennusten peruskuntoarviot tai korjaustarveselvitykset perustuvat asiantuntijoidemme kokemukseen, näkemykseen ja ammattitaitoon. Kuntoarviot antavat tietoa kiinteistön hallinnoinnin ja ylläpidon tueksi. Suunnitelmallisuus mahdollistaa ylläpidon vaatimien huoltojen ja korjausten aikataulutuksen sekä tarkemman ja hallitumman budjetoinnin sekä kunnossapitotarveselvityksen toteutuksen.

K Kiinteistöasiantuntijoiden tekemissä kuntoarvioissa on mukana kulloinkin tarkasteltavan järjestelmän osalta LVI-, sähkö- ja rakenneasiantuntijat. Tällöin kuntoarviosta tulee kokonaisvaltaisesti laadukas ja kuntoarvioselostus on varmasti luotettava. Kuntoarvion ei aina ole kuitenkaan oltava juuri tiettyä ohjetta noudattava, vaan sitä voidaan muokata esim. rajaamalla jokin osa-alue pois kuntoarviosta, suorittamalla jokin osa-alue enemmän kuntotutkimuksen muodossa tai yhdistämällä tähän yhteyteen vaikkapa lisänä märkätilakartoitukset.

Kuntoarvio toteutetaan KH-kortiston ohjeiden mukaisesti ja raportissa käytetään TALO-nimikkeistöä. Kuntoarvioon kuuluu aina pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS-suunnitelma) seuraavalle kymmenvuotisjaksolle sekä tarvittaessa laajennettu energiataloudellinen tarkastelu. 

Kiinteistön kuntotutkimus 

Kuntotutkimus on yksittäisen rakenteen, rakenneosan, järjestelmän tai laitteen tarkempi tutkiminen, jonka tavoitteena on saada selville mahdollisen ongelman tai vaurion laajuus ja aiheuttaja sekä antaa sen jälkeen tarvittavat toimenpide-ehdotuksetsuunnittelun ja korjauksen tai uusimisen lähtötiedoiksi. Tutkimusmenetelmät ovat usein rakenteita rikkovia. Kuntotutkimuksiin löytyy eri osa-alueille ohjeita, joissa on määritelty tutkimuksensisältö, laajuus ja tekotapa. Tutkimuksia ja selvityksiä tekevät erikoisasiantuntijat. 

Kartoitus (asbestikartoitus tai kosteuskartoitus) 

Kartoitus ja mittaus ovat toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on selvittää yksittäisen vaurion tai ongelman olemassaolo ja laajuus. Tällaisia ovat esimerkiksi asbestikartoitus tai vesivahingon yhteydessä tehtävä kosteuskartoitus. 
Kerromme mielellämme lisää kuntoarviosta ja sen tekemisestä. 
Lisätietoa puhelinnumerosta 020 7435035 tai tarjouspyyntö sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Kiinteistöasiantuntijat tekevät kuntoarvioita 

Paula Kivimäki, insinööri (AMK) on syyskuussa 2020 aloittanut uutena asiantuntijana yrityksessä.

Paula on aikaisemmin tehnyt insinööriopintojen ohella mm. kosteuskartoituksia, sisäilma- ja rakennetutkimuksia sekä korjaustöiden suunnittelua A-Kiinteistöcontrol Oy:ssä sekä Carpe Classic Oy:ssä.

Teen K Kiinteistöasiantuntijat Oy:ssä kiinteistöjen kuntoarvioita ja -tutkimuksia sekä hankesuunnittelua. Työpäiviini kuuluu raporttien ja urakka-asiakirjojen laatimisen lisäksi erilaiset tarkastus- ja tutkimuskäynnit.

Paula Kivimäki - Kiinteistöasiantuntija

Kiinteistöasiantuntijoiden tiimimme nopeasti käytettävissäsi!

 K Kiinteistöasiantuntijat Oy on Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva kiinteistöjen asiantuntijatehtäviin esim. tekniseen isännöintiin, sisäilmaongelmiin ja vesivahinkosaneerauksiin sekä korjausrakentamiseen erikoistunut turkulainen yritys.

Meidät tuntee laadukkaasta työstä - se on meille ylpeyden aihe! Meidän tavoitteenamme on nyt kasvattaa korjausrakentamista merkittävästi.

Rakennuksen alapohjan kuntotarkastus
Ei voi olla totta! - Vesivahinko asunnossa

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
20.04.2021

Hyväksymällä sallit pääsyn kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun https://www.kiat.fi/