Asuntokaupan kuntotarkastus – mikä, miksi ja milloin?

Kuntotarkastus-tarjous-Kiinteistvlittj-Turku--019828

Asuntokaupan kuntotarkastus on pintapuolinen tarkastus,jossa tutkitaan puolueettomasti rakenteita rikkomatta asunnon rakennustekninen kunto ja korjaustarpeet sekä vaurio-, terveys- ja käyttöturvallisuusriskit. Kuntokartoitusselostuksessa esitetään suositukset ja toimenpide-ehdotukset tarkastuksessa havaittujen epäkohtien selvittämiseksi ja korjaamiseksi.


Mikäli tarkastuksessa ilmenee syitä epäillä rakenteen kuntoa eikä rakenteesta saada tarpeeksi selvyyttä tarkastusmenetelmin, tarkastaja suosittelee tehtäväksi lisätutkimuksia, jotka tulee tilata erikseen. Kuntotarkastuksen tavoitteena on vähentää riskiärakenteellisten vikojen, virheiden tai vaurioiden paljastumisen aiheuttamaan tyytymättömyyteen tai riitaan kaupanteon jälkeen.

Kuntotarkastus on ostajan ja myyjän työkalu 

Kuntotarkastus tehdään ennen asuntokauppaa ja parhaimmillaan se voi nopeuttaa asunnon myyntiaikaa ja tekee myyntiprosessista läpinäkyvämmän. Kun kodin rakennustekninen kunto on tutkittu puolueettomasti, on asunnon hinnoittelukin helpompaa.

Kuntotarkastuksen teettäminen muulloinkin kuin asuntokaupan yhteydessä on suositeltavaa, sillä rakennusteknisen asiantuntijan ajoissa havaitseman vaurion tai puutteen korjaaminen voi tuoda tuntuvat säästöt verrattuna tilanteeseen, että vaurio tai puute olisi jäänyt huomaamatta. Kuntotarkastuksen tuottama tieto on myös oivallinen työkalu taloudelliseen kiinteistönpitoon.

Kuntotarkastusselostus ei ole korjaustyöselitys tai korjaussuunnitelma, eikä siihen sisälly kustannusarviota tai pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmaa. Lisäksi on huomioitava, ettei kuntotarkastuksen suorittaminen poista sitä mahdollisuutta, että tarkastetussa kohteessa voisi olla piileviä vaurioita, joita ei pystytä havaitsemaan pintapuolisella tarkastelulla tai tarkastuksessa käytettävillä mittalaitteilla. 

Kuntotarkastus viikossa! - Kuntotarkastus tarjous kiinteistövälittäjille  


Kuntotarkastuspaketit ja hinnat (sis. alv 24 %) loppuvuoden 2020 Turun alueella

Omakotitalojen kuntotarkastukset, alle 150 m2

890 €

Omakotitalojen kuntotarkastukset, yli 150 m2

Rivi-, erillis- ja paritalohuoneistojen kuntotarkastukset

920 €

690 €

Kerrostalohuoneiston märkätilojen kuntotarkastus

310 €

Energiatodistus

  • asuntokaupan kuntotarkastuksen yhteydessä
  • erilliset energiatodistukset omakotitaloihin


248 €
310 €

Asuntokaupan kuntotarkastukset toteutetaan KH 90-00394 "Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Suoritusohje" sekä K Kiinteistöasiantuntijat Oy:n palvelukuvauksen mukaisesti.

Pakettihinta sisältää kohdekäynnin kohteessa viikon sisällä tilauksesta, matkakustannukset sekä kirjallisen raportin viikon sisällä kohdekäynnistä.
Tarjoushinnasto on voimassa loppuvuoden 2020.


Varaa kuntotarkastusaika numerosta 020 743 5035  tänään!

Kiinteistöasiantuntijat palveluksessasi! 


Kaikilla asiantuntijoillamme on vuosien kokemus kiinteistöalalta asiantuntijatehtävistä

Paula Kivinäki                  Rauno Lehtonen

insinööri (AMK)                  rakennusmestari


Juha Virtanen                  Esko Lahtinen

RKM rakenteiden               rakennusmestari
kosteuden mittaaja            PKM, pätevöitynyt kosteuden mittaajaJarno Salminen               Janne Ijäs

insinööri (AMK)                   insinööri (AMK)
pätevöitynyt                       pätevöitynyt energiatodistuksen laatija
energiatodistuksen laatija


Erityisesti juuri nyt on #vastuullisuusteko ostaa suomalaista, niin kotona kuin työpaikalla. Näin työpaikat säilyvät ja turvaamme kotimaisen tuotannon myös jatkossa. Pienellä valinnalla on valtava merkitys.
Jos jokainen suomalainen käyttää 10 euroa lisää kuussa suomalaisten yritysten tuotteisiin ja palveluihin, pitää se 10 000 suomalaista töissä.

Kiinteistöjen kunnon asiantuntijapalvelut Turussa ja Helsingissä


K Kiinteistöasiantuntijat Oy
on Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimiva kiinteistöjen asiantuntijatehtäviin esim. asuntokaupan kuntoarvioihin, energiatodistuksiin, sisäilmaongelmiin ja saneerauksiin sekä korjausrakentamiseen erikoistunut yritys.

Meidät tuntee laadukkaasta työstä - se on meille ylpeyden aihe!  Soita 020 743 5035 s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Joko tutustuit artikkeliimme rakennuksen alapohjan tarkistuksesta? Merkittävin asumiseen vaikuttava ongelma on hajuongelma asuintiloissa. Lue lisää täältä!

Kosteusvauriot
Rakennuksen alapohjan kuntotarkastus

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
20.04.2021

Hyväksymällä sallit pääsyn kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun https://www.kiat.fi/